2x zonnebrand en 3x aftersun

 

We zitten midden in de zomer. Misschien ben je al op vakantie geweest, moet je nog gaan, of geniet je van het heerlijke weer in ons kleine kikkerlandje. Waar je ook de zomer viert, je beschermen tegen de zon is altijd belangrijk! Vandaag laat ik je twee zonnebrand- en drie aftersunproducten zien die je deze zomer kunnen redden van een verbranding.

Mel's Mirror Eucerin en Vichy

We beginnen met twee zonnebrandproducten van Eucerin en Vichy. Een milk en een droge olie. Ik ben benieuwd!

Mel's Mirror Eucerin

Eucerin Sun Spray Kids SPF 50+ / 200 ml / €19,90
Als eerst de Sun Spray van Eucerin. Dit product biedt een hoge bescherming tegen UVA/UVB stralen en is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige kinderhuid. SPF bescherming van 50+ betekent dat je 50 keer langer in de zon kan zitten dan dat je dit zonder bescherming doet. Dat dit product speciaal voor kinderen ontwikkeld is, is mooi gedaan, maar omdat er aangegeven staat dat dit product speciaal voor kinderen is ontwikkeld slaan mensen het product nog wel eens over en dat is onzin. Dus ook al ben je 18, 30 of 50 jaar.. je kan dit product gewoon gebruiken voor bescherming.

Mel's Mirror Eucerin

De substantie kan je aanbrengen door middel van een handige pomp. Dit vind ik persoonlijk hygiënischer dan een tube of een potje en door te sprayen voorkom je dat je te veel van het product gebruikt. de substantie is niet al te dik, en smeert goed uit waardoor je geen witte waas achterlaat. De geur is een standaard ‘zonnebrandcrème geur’ en ik ruik ook net iets te veel alcohol. Toch ben ik wel erg benieuwd naar dit product doordat het geen parabenen bevat en waterbestendig werkt. Ook bevat het product glycerine wat hydraterend werkt voor de huid. Dat moeten we hebben met zonnebrandbescherming.

Mel's Mirror Vichy

Vichy Capital Soleil Dry Oil SPF 40 / 125 ml / €19,75
Dit product is te gebruiken voor de gevoelige huid, beschermt de huid tegen huidveroudering en verbranding en geeft dan ook een diepe celbescherming. Het handige aan dit product is dat het natuurlijk een pompflacon is, maar ook dat het product te gebruiken is voor het gezicht én lichaam.

Mel's Mirror Vichy

De olie wordt, wat ik al aangaf, aangebracht door middel van een pompje. De olie is absoluut niet vettig, wat ik (en vast nog wel meer mensen) snel denken bij een product dat bestaat uit olie. Het trekt snel in de huid en smeer goed uit. De zonnebrandolie bevat een bescherming van SPF 40 wat dus altijd goed uitkomt.

Mel's Mirror Aftersun

Niet alleen vóór en tijdens het zonnen is het belangrijk je te beschermen, ook ná het zonnen moet je huid herstellen van de zonnestralen. Hiervoor zijn aftersunproducten ontwikkeld. Aftersun zegt het eigenlijk al. ‘Na de zon’. Het heeft een herstellende werking waardoor het vochtbalans van de huid op peil wordt gebracht, het verfrist en houdt je bruine kleurtje langer vast en dat willen we natuurlijk allemaal. De aftersunproducten die ik laat zien zijn van Avène, Vichy en La Roche-Posay.

Mel's Mirror Avène

Avène Aftersun / 400 ml / €19,90
Met dit merk was ik nog niet zo bekend. Ik heb de naam Avène wel eens gehoord, maar heb er nog nooit echt verhalen over gehoord. Het product heeft me dan ook enorm nieuwsgierig gemaakt. Avène Aftersun is een enorme pompflacon van 400 ml en heeft een handige, draaibare sluiting bij de pomp. Zo hoef je niet bang te zijn dat je wat aftersun in je tas verliest haha. Het product zorgt voor een minder trekkerig gevoel na het zonnen en kalmeert de huid.

Mel's Mirror Avène

De substantie van de aftersun is niet heel dik, maar ook niet al te vloeibaar. Gewoon prima voor een aftersun. De geur vind ik niet heel erg bijzonder. In het begin ruikt het fris, maar na het intrekken van de aftersun wordt de geur al vrij standaard en krijgt ook die typische aftersun geur. Wel trekt de substantie snel in de huid en laat het geen vettig laagje achter wat natuurlijk niet geheel onbelangrijk is.

Mel's Mirror La Roche-Posay

La Roche-Posay Thermaal Water / 150 ml / €8,20
Niet lang geleden heb ik door een presentatie van La Roche-Posay dit merk ontdekt. Een Frans merk dat ontwikkeld is voor huidverbetering. Dit thermaal water van La Roche-Posay is vooral bedoeld om de huid te kalmeren. Het heeft niet dezelfde werking als een aftersun, maar heeft wel als hoofddoel het kalmeren van de geïrriteerde huid.

Mel's Mirror La Roche-Posay

Het product heeft dus een kalmerende en een beschermende werking. Ook werkt het hydrateren en bestrijdt schadelijke invloeden van buitenaf. Het product voelt verfrissend aan, bevat geen geurstoffen en is echt een aanwinst voor in de zomerperiode. Ook is het product ideaal te gebruiken na het scheren.

Mel's Mirror Vichy

Vichy Idéal Soleil Aftersun Milk / 300 ml / €25,75
Deze mega grote tube van Vichy bevat 300 ml aftersun met een grote hoeveelheid aan essentiële hydraterende bestanddelen. Zoals de meeste aftersunproducten verkoeld dit product de huid en zorgt het voor een goede voorbereiden voor blootstelling aan de zon. Het hersteld beschadigde cellen en verzacht de huid door middel van thermaal bronwater.

Mel's Mirror Vichy

De substantie is prima en trekt goed in, maar de geur.. WAUW! Deze aftersun ruikt exact hetzelfde als de Monoï bodyspray van Yves Rocher! Precies! Dit is nog eens een verwennerij. Deze aftersun is ook te verkrijgen in een tube van 100 ml wat misschien iets idealer meenemen is in je strandtas, maar wauw.. ik blijf het zeggen. Wat een geur! Ik ben nu al om en krijg spontaan zin om te zonnen.

Over anderhalve week ga ik op vakantie naar Frankrijk en ik ben benieuwd welk zonnebrand- en aftersunproduct ik volgens jou nu echt zou moeten testen. Van deze producten komt een uitgebreide review.

Als laatste heb ik nog iets leuks ontdekt. Op de webshop van Zorg Voor Mijn Huid krijg je nu 25% korting op alle producten van Eucerin, waaronder ook de zonneproducten en bij aankoop van een product van Vichy ontvang je nu een gratis tasje t.w.v €13,95.

Liefs, Melanie

Twitter InstagramBloglovinFacebook

EN: Sunpretection is very important! Always. Today I tell you more about 2 sunprotection products and 3 aftersun products. Eucerin Sun Spray Kids SPF 50+ is not alone for children but for everyone. It has a great protection, but the fragrance is not so special. Vichy Capital Soleil Dry Oil SPF 40 is to be used for the face and body and the oil absorbs quikly. Avène Aftersun cools and provides no tightness. It is a huge flagon! La Roche-Posay Thermaal Water has not the same action as a aftersun. It cools te skin with pure water, but I don’t know what to think about this product. First I have to see it, before I say something about it. Vichy Idéal Soleil Aftersun Milk has such a awesome fragrance! It smells like the bodyspray Monoï from Yves Rocher. Wauw! It’s a big tube but there’s also a tube for 100 ml. At the webshop Zorg Voor Mijn Huid you can order product from Euverin with 25% off. And when you order a product from Vichy you get a free bag to the value of €13,95. Which product should I take with me on vacation and should  write a review about it? Love, Melanie