3x Zwolse platenzaken waar ik áltijd slaag!

Naald plaatsen, luisteren en wéér omdraaien. Het zijn de kleine dingen die het doen als je muziek luistert via een platenspeler. Vorig jaar is mijn liefde voor vinyl in een rap tempo gegroeid en struinde ik regelmatig, samen met mijn broer, verschillende platenzaken af op zoek naar fijne plaatjes. Ik heb gemerkt dat ik een lp op gevoel aanschaf, waardoor ik mijn muzieksmaak nu pas écht aan het ontdekken ben. Toch wordt mijn platenverzameling groter en groter. Mede dankzij deze drie platenzaken in mijn hometown Zwolle, waar ik nooit met lege handen de deur uit loop.

Minstrel Music – Assendorperstraat 95-1

Aan de Assendorperstraat vind je de knusse platenzaak Minstrel Music. Bij binnenkomst kijk je direct je ogen uit. Iedere hoek van de ruimte is opgedeeld in genres en maakt je wegwijs door de platenzaak. Naast het grote aanbod aan vinyl zijn er ook cd’s, dvd’s, platenspelers en luidsprekers te koop. Maar vergeet vooral niet even om je heen te kijken, want er hangen hier en daar prachtige foto’s en kunstwerken aan de muur.

Plato – Klokkensteeg 14

Aan de stadsgracht van Zwolle zit Plato. Bij deze platenzaak kan je terecht voor tweedehands vinyl, maar het aanbod aan nieuwe platen is vooral erg groot. Van Kensington tot Typhoon en van Adele tot Ed Sheeran, Plato heeft het. Naast muziek zijn er ook interessante tijdschriften en boeken te koop over toffe artiesten en de wereld van de muziekindustrie. Zeker een bezoekje waard dus!

Diskid Interrecords – Sassenstraat 58

Diskid is een échte snoepwinkel voor de vinylliefhebber. Binnen hangt een gemoedelijke sfeer, worden er fijne plaatjes gedraaid en laten de gepassioneerde eigenaren Hank en Antoinette je op je gemak rondsnuffelen. De lp’s komen van heinde en verre. Diskid speurt namelijk veel platen op uit het buitenland om het daarna aan ons in Zwolle te verkopen. Een grote kans dus om een tof verzamelitem te scoren!

Bij welke platenzaak ga jij binnenkort een kijkje nemen?

Liefs, Mel

TwitterInstagramFacebook

Geef een reactie