48 Hours In | Brugge

Bruges Mel's Mirror

Steek je hand op als jij ook zoveel zin hebt in het warme korte-broeken-weer, bruisende terrasjes, koude drankjes en alle gezelligheid wat de zomerperiode te bieden heeft. We hebben met z’n allen al een klein voorproefje gehad van het mooie weer, maar het duurt nog even voordat we echt kunnen genieten van het vakantiegevoel. Om je alvast een beetje in de stemming te brengen deel ik mijn tips voor een nooit meer te vergeten stedentrip. De Middeleeuwse hoofdstad van West-Vlaanderen, Brugge.

Bruges Mel's Mirror

Accommodatie
Overnachten in de sprookjesachtige stad Brugge is fantastisch! Het barst er van de leuke hotelletjes. Hotel Lace is daar één van en bevindt zich langs de Vrijdagmarkt in het centrum van Brugge. De hotelkamers zijn modern ingericht en vanaf het hotel is alles gemakkelijk op loopafstand te bereiken. Ben je fan van het airbnb’en? In Brugge zijn veel appartementen te huur voor een lage prijs.

Hotspots
Voor een goed ontbijt, lunch of diner kan je terecht bij Jan van Eyck aan, hoe kan het ook anders, het Jan van Eyckplein. Ook Restaurant Cafedraal is het bezoeken waard. Zin in een lekkere pasta in de gezellige, toeristische straatjes van Brugge? Bij Pasta Presto aan de Sint-Amandstraat maakt het personeel een feestje van je avondje uit. Het is een kleine toko waar je voor een kleine prijs lekker kan eten. Vooral in de zomer is het heel gezellig om op het terras te genieten van vrolijke voorbijgangers en natuurlijk je Italiaanse hap.

Bruges Mel's Mirror

Highlights
Natuurlijk ben je niet in deze mooie stad om alleen maar te slapen en te eten (uhh..). Er is veel te zien en te doen in het centrum van Brugge. Een bezoek aan bierbrouwerij De Halve Maan is zeker een must in deze stad. Ook als je niet van bier houdt is het bezoeken van de brouwerij erg fascinerend. Een rondvaart door de grachten, ook wel de Brugse reien genoemd en het beklimmen van de Belfort mogen ook zeker niet ontbreken op je to-do list. Als klap op de vuurpijl geniet je van een Belgische wafel met een flinke chocolade topping van Ice Bar Oyya.

Winkelen
De bekendste winkelstraten in Brugge zijn de Steenstraat en de Noordzandstraat met winkelketens zoals Zara, Ici Paris XL en Hema. Ook zijn de schattige winkelstraten met vintagezaakjes heel leuk om te bezoeken. Tussen de winkelstraten zit het miniwinkelcentrum Het Zilverpand met een heleboel trendy winkels. Zeker een aanrader!

Brugge is een bruisende en een romantische stad hier 3 uur vandaan met prachtige locaties die je zeker gezien moet hebben.

Liefs, Melanie

Twitter InstagramBloglovin – Facebook – Snapschat: Melanieannax

2 Reacties

 1. 19 april 2016 / 10:46

  Melanie, wat schrijf je toch goed! Leest echt heerlijk weg! Mooie foto’s en Brugge is inderdaad ontzettend mooi. Ben er lang geleden geweest, need to go back! xxx

  • mm
   melanieannax
   19 april 2016 / 11:18

   Super lief! Dankjewel xx

Geef een reactie