4x Healthy Breakfast

Healthy Breakfast Mel's Mirror

De dag starten met een stevig ontbijt is een must voor de rest van je dag. Is het dan niet veel leuker om van je ontbijt een feestje te maken? Iedere avond bereid ik mij voor op de vroege ochtend en leg ik alle benodigdheden klaar voor een lekker, gezond ontbijt. Vandaag deel ik 4 favoriete variaties voor een stevig ontbijt. 

Healthy Breakfast Mel's Mirror

Crackers of broodsnee met avocado, tonijn en hummus.
Sinds een klein half jaar heb ik de avocado ontdekt. Een smaak die niet heel erg aanwezig is, maar waar je wel fan van moet zijn, wil je het lekker vinden. Daarnaast is avocado enorm gezond en bevat het goede vetten en vezels. In combinatie met een snufje peper is een cracker met avocado heerlijk te eten. Tonijn en hummus (kikkererwten spread) zijn ook twee favorieten. Allebei lekker fris en erg gezond!

Healthy Breakfast Mel's Mirror

Avocado met komkommer en tomaat
Nog een lekkere combinatie met avocado. Frisse plakjes komkommer of tomaat kunnen veel smaak toevoegen. Komkommer is goed voor je huid en helpt het lichaam te reinigen. Het verwijderd opgehoopte afval- en gifstoffen uit het lichaam. Net als komkommer zorgt tomaat voor een gezonde huid en barst het stofje Lycopeen die terug te vinden is in de rode kleur van de tomaat. Lycopeen is een antioxidant en beschermt je lichaam tegen vrije radialen zoals, uitlaatgassen en sigarettenrook. Lycopeen is ook terug te vinden in kersen, aardbeien, sinaasappels en zelfs zalm. Het zal je verbazen hoe goed een ontbijt vult met een variatie aan ingrediënten.

Healthy Breakfast Mel's Mirror

Yoghurt met notenmix
Dit ontbijt heb ik altijd al erg lekker gevonden. Van yoghurt moest ik nooit zoveel hebben, tot ik verschillende ingrediënten ging combineren met het toch wat zure zuivelproduct. Een notenmix van amandelen, hazelnoot en rozijnen geven het schaaltje yoghurt een zoetere smaak en houden het ontbijt alsnog gezond.

Bron foto’s: Instagram

Havermout met melk banaan, kaneel en honing
Dit is mijn all-time favorite ontbijt. Ik weet nog dat ik als klein meisje graag mijn vader na wilde doen als het ging om ontbijten. Hij at alles! Cornflakes, Brinta en ook havermout. Ik raakte gefascineerd door het zachte papje dat mijn vader met een grote lepel wegwerkte. Dit wilde ik ook wel proberen! Sinds jongs af aan eet ik dus deze heerlijke smurrie. De havermout geeft je naderhand zo’n verzadigd gevoel dat je niet snel snakt naar een tussendoortje. De plakjes banaan vullen enorm in combinatie met de havermout en hiermee heb je toch maar weer een stuk fruit erbij gegeten. Mis je nog een zoete twist? Honing is de oplossing. Het is veel beter om een theelepel honing te gebruiken dan twee schepjes suiker.

Om een ontbijt als een feestje te maken is er dus variatie nodig. Hopelijk heb je met deze 4 ideeën inspiratie op kunnen doen om zelf ook de dag goed te beginnen met een lekker, stevig en gezond ontbijt.

Wat eet jij het liefst op de vroege ochtend?

Liefs, Melanie

TwitterInstagramBloglovinFacebook

1 Reactie

  1. 24 januari 2017 / 14:19

    Heerlijk artikel dit! Het ziet er allemaal fantastisch uit! 🙂

Geef een reactie