6 x Tips Die Je Moet Weten Voor Een Bohemian Interieur

Alles kan tegenwoordig op het gebied van trends. Dit zie je vooral terug bij de populaire bohemian interieurstijl. Ik ben extreem gevoelig voor deze leuke stijl en vandaag kom je erachter waarom. Lees verder voor zes tips en tricks voor een kekke, modern-Oosters interieur.

1. Natuurlijk materiaal
Houten items passen perfect bij deze interieurstijl! Dit kan je verwerken in meubels, accessoires, fotolijstjes, maar ook in de vloer. Het heeft een natuurlijke uitstraling en geeft een warme sfeer.

2. Combineer oud en nieuw
Vintage en moderne items zijn prima te mixen bij deze uitbundige stijl. Het haalt elkaar op en geeft karakter aan de ruimte. Combineer bijvoorbeeld een kastje van de kringloop met een moderne lamp.

3. Groen, groen, groen
Kamerplanten doen het ook érg goed bij deze stijl. Bij de bohemian stijl is het creëren van je eigen jungle een absolute must. Hangplanten, cactussen, vetplantjes, bananenplanten of een aloe vera plant. Ben je op zoek naar een kamerplant? Ikea geeft 15% korting op alle planten. Deze actie loopt tot 7 mei, dus ga zeker een kijkje nemen. Zelf heb ik deze potplant op het oog.

4. Ga voor printen en kleur!
Kleuren en patronen zijn ook belangrijk voor een bohemian stijl. Felgekleurde kussens, Oosterse tapijten en spannende schilderijen zijn hierbij niet te missen. De kleuren die centraal staan bij een echte boho stijl zijn azuurblauw en donkergroene tinten. Ga je op zoek naar deze kleurtinten, zoek dan op de kleurnamen Aubergine, Azuur, Celadon.

5. Accessoires
De bohemianstijl kent veel toffe accessoires. Hoe mee fotolijstjes en schilderijtjes, hoe beter! Ook vazen van verschillend formaat, schalen met opvallende printjes, felgekleurde kussens met franjes en rieten manden zijn aanwezig. Wat ook opvallend is bij de boho stijl is dat niet alleen lijstjes, maar ook gitaren, schaaltjes en spiegels met aparte vormen prima aan de muur gehangen kunnen worden.

6. Inspiratie opgedaan? Shoppen maar!
Breng eens een bezoekje aan Sissy-Boy, Moonloft, LOFT en Søstrene Grene. Maar de kringloop is ook zeker een aanrader voor pareltjes van items.

Wat vind jij van de bohemian interieurstijl?

Magic Dream Life / Dwell Beautiful / Pinterest

Liefs, Melanie

TwitterInstagramBloglovinFacebook

1 Reactie

  1. 13 februari 2018 / 15:52

    Goed dat je benadrukt dat kleuren en patronen belangrijk voor een bohemian stijl zijn. Ik ben mijn huis aan het renoveren, en ik wil het in een bohemian stijl inrichten. Kortgeleden ben ik bij mijn vriend geweest, en zijn huis is in zo’n stijl ingericht, en ik vind het heel leuk. Ik zorg ervoor dat ik felgekleurde kussens, Oosterse tapijten en spannende schilderijen koop zodat mijn woning er “bohemian” uitziet.

Geef een reactie