Dagboek van een dromer | Een Goed Ontbijt

Morning Cosy

Ik heb een haat-liefde verhouding met het opstarten in de ochtend. Het is heerlijk om de dag te beginnen, wanneer de halve wereld haar roes nog heerlijk aan het uitslapen is, maar het merendeel van de tijd ligt mijn bed te lekker op het te verlaten. Om de dag goed te beginnen is het ontbijt een belangrijk onderdeel..

Om eerlijk te zijn, kan bij mij het ontbijt wel eens erbij inschieten. Haast of gewoonweg luiheid nemen de overhand om een snelle hap te bereiden. Vanuit huis heb ik meegekregen dat een ontbijt overslaan absoluut uit den boze is. Deze week heb ik eens goed de tijd genomen om een uitgebreid, lekker en gezond ontbijt klaar te maken. Het liefst ontbijt ik met een heerlijke, grote kom havermout met daarin verschillende ingrediënten. Cranberry, banaan, appel, rozijnen of een notenmix.

Deze keer koos ik voor een handje vol gezonde cranberries met een notenmix en een snufje kaneel. Heerlijk! Extra suiker komt bij nooit voor in een ontbijt. Door de zoete cranberry’s is het dan ook overbodig om er suiker bij toe te voegen. Ik trok mijn zachte, cosy sokken aan, pakte mijn laptop erbij en sloeg deze open. Ik checkte mijn favoriete bloggers van het moment en keek een gezellige vlog terug van 2WMN. Ondertussen zocht ik een hoofdstuk op uit het boek Happy Love Life die ik graag nog een keer terug wilde lezen, omdat ik er zo door werd geïnspireerd (bekijk hier mijn review van het boek).

Na een aantal video’s te hebben bekeken en een paar gelezen bladzijdes moest ik er toch écht aan geloven om ook nog een beetje actief te worden die dag. Maar niets is prettiger om het actieve dagdeel te beginnen, terwijl de start van de ochtend al meer dan geslaagd is.

Foto: Instagram

Liefs, Melanie

Twitter InstagramBloglovinFacebookSnapchat

3 Reacties

 1. 14 november 2016 / 15:03

  Je inspireert mij om ook eens gezond te gaan ontbijten. Ik gebruik altijd het smoesje dat ik er geen tijd voor heb en mik een liga (bomvol suiker) in mijn tas voor onderweg in de auto. Heel slecht. Ik merkte dat ik goed op gewicht bleef toen ik niet werkte en netjes ontbeet in de ochtenden!

  • mm
   melanieannax
   14 november 2016 / 15:29

   Wat leuk om te horen meid! Een snel ontbijtje is inderdaad snel een koekje of een andere suikerbom. Wat een goed ontbijt met je lijf allemaal kan doen..

 2. 15 november 2016 / 01:32

  Loveit! Die foto, je ontbijt, de tekst! Alles, hahahaha!

  xoxo

Geef een reactie