Dagboek van een dromer | De Zieke Patiënt

Christmas Mel's Mirror

Net als iedere week gaat de tijd razendsnel. Van rumoerige lesdagen, tot mijn broertje te gast als logé. Maar deze week was ook de week van de griep die volop heerst. Ook ik moest eraan geloven. Mijn oren zaten dicht, mijn hoofd knalde van ellende uit elkaar en geen cel in mijn lichaam die ook maar een greintje energie bevatte.

Om geen risico te lopen op een lange griep en nog meer mensen in mijn buurt te besmetten nam ik een dag vrij om bij te tanken. Vroeger was het leuk om ziek thuis te blijven. Soms verdriedubbelde je de pijn van je buik en hoorde daar een traan bij wat dé druppel was voor je moeder om je thuis te laten. Je lag de hele dag met een dekbed op de bank en Dora en Spongebob waren diegene waarmee je de dag wel doorkwam. Mama bracht thee en beschuitjes en iedereen in huis moest rekening houden met de zieke patiënt.

Tegenwoordig is de stap veel groter om je ziek te melden. Je loopt mijlenver achter met je to-do list en voor diegene die het huis nog niet uit zijn; de afwas blijft gewoon staan waar die staat hoor. Nee, ziek zijn krijgt een hele andere betekenis wanneer je volwassen wordt. Mijn zelfgemaakte overlevingspakket 2.0 bestond uit een flinke avocado, een overdosis aan fruit, tientallen koppen thee en warme melk. Ik bid tot alle goden dat mijn gesnotter de kerstpret niet gaat verpesten! Niemand komt aan mij en mijn liefde voor de feestdagen. Zelfs de griep niet, punt.

Ben jij al getroffen door de griepepedimie of loop jij met een mondkapje over straat om maar niet aangestoken te worden?

Foto: Instagram

Liefs, Melanie

TwitterInstagramBloglovinFacebookYoutube

Share:

2 Reacties

  1. 19 december 2016 / 13:11

    Hahahaha, wat ontzettend leuk geschreven en zo herkenbaar…thuis bij je moeder ziek zijn is inderdaad een heel ander verhaal dan nu! Ohhh die griep, balen en ik hoop dat je je inmiddels weer beter voelt! Ik had ‘m ook en was niet goed uitgeziekt…gaan werken…en ik kreeg ‘m gewoon weer, OMG! Dus nu doe ik het allemaal even rustig aan xxx beterschap!

  2. 20 december 2016 / 12:30

    haha zo herkenbaar! vroeger maakte mijn moeder altijd een flinke schaal fruit voor me.. heerlijk! liefs

Geef een reactie