Boekreview | Gedichten Van De Broer Van Roos door Tim Hofman

Met open armen is hij onthaald. Aan tafel bij DWDD, Koffietijd en zelfs bij Radio2 DJ Gijs Staverman heeft hij het publiek weggeblazen met zijn uitgebrachte gedichtenbundel. Ik heb het natuurlijk over de jonge, nuchtere BNN-presentator Tim Hofman. Hij noemt zichzelf ook wel ‘de broer van Roos’. Vandaag vertel ik je meer over het populaire boek van deze creatieveling.

Op de kaft van het compacte boekje staat Tim driemaal afgebeeld. Persoonlijk vind ik het uiterlijk van de gedichtenbundel er clean en strak uitzien en komen de drie vastgelegde foto’s bij mij sterk over. De hardcover is zeker een pluspunt en ook het formaat is ideaal.


Marketingplan van een timmerman. Een van mijn favoriete gedichten van Tim over een hardwerkende timmerman die zonder kwade bedoelingen de waarheid verdraaid, maar die zich uiteindelijk spreekwoordelijk in de vingers snijdt.

Vol verwachting sloeg ik het boekwerk open. ‘Zo.’ trapt Tim af. Direct bij het lezen van het eerste gedicht zit je in het verhaal en maak je direct kennis met de creatieve schrijfstijl van de broer van Roos. De pagina’s bevatten geen afbeeldingen of andere poespas, waardoor je echt gericht bent op de tekst.
De gedichten van Tim zijn enorm geestig, maar zetten je ook aan het denken. Een aantal gedichten bevatten zelfs leuke, verborgen woordgrappen. Ook de onderwerpen lopen erg uiteen. Van maatschappelijke issues en interessante levensbeschouwing tot aan bijzondere fantasieën.

Als je Mr. Hofman al langer volgt dan vandaag, hoor je tijdens het lezen van de gedichten zijn stem in je hoofd en zie je zijn dromerige blik voor je. Althans, dit was bij mij zeker het geval. Maar ook zonder achtergrondinformatie van de dichter is het een feest om de teksten in je op te nemen. De rijmende teksten bezorgden mij een brede grijns, een kleine frons en zelfs een moment van stilte, wat zeker meer mensen zouden moeten ervaren.

Gedichten van de broer van Roos door Tim Hofman is verkrijgbaar voor €15,- bij Bol.com en de plaatselijke boekhandel.

Liefs, Melanie

 

 

Geef een reactie