Boekreview | Happy Love Life door Mascha Feoktistova

Mascha Happy Love Life

Ruim 9 jaar ben ik een trouwe fan van mijn favoriete blog- en YouTube-ster Mascha Feoktistova, beter bekent als Beautygloss. Onlangs bracht Mascha haar tweede (!) boek uit, Happy Love Life en natuurlijk reserveerde ik het direct nadat het op internet verscheen. Niet veel dagen later sloeg ik de laatste bladzijde om..

Zoals ik al vertelde is Happy Love Life Mascha’s tweede gepubliceerde boek. Happy Life verscheen in in mei 2014 waar je een glimp kon opvangen uit haar leven. Natuurlijk kwam het liefdesleven met haar verloofde Gregor ter sprake, maar hierover kon Mascha een volledig boek vullen en zo geschiede.

Mascha Happy Love Life

Op het eerste gezicht ziet het boek er verzorgd uit. De coverfoto sluit perfect aan bij de inhoud van het boek. Net als bij het voorgaande boek heeft Happy Love Life een glanzende, soepele kaft. Een nadeel hierbij vind ik dat de voorkant van een boek snel vervormd. Dit is jammer en overkomt je juist wanneer je lekker in een boek bladert.

Mascha Happy Love Life

Happy Love Life bevat korte, maar krachtige hoofdstukken die aansluiten bij de liefde en bij het hebben van een relatie. Mascha vertelt haar persoonlijke ervaringen, tips en haar gedachten over onderwerpen. Het is alsof een vriendin je in vertrouwen een verhaal vertelt en jij bent de luisteraar. Wanneer ik het boek lees, krijg ik het gevoel alsof Mascha zoveel mogelijk wil delen. Dingen die af en toe niet héél erg van belang zijn om te weten, benoemt ze toch. Dat maakt het boek ontzettend persoonlijk.

Hoe dieper ik in het boek terecht kom, hoe meer ik erachter kom dat boek vooral geschreven is voor tieners. Zo legt Mascha op een gegevens moment uit wat MSN is. Oei, maar ben ik dan al zo oud? Op een gegeven moment maakt Mascha een opmerking; ”.. dertien jaar is lang. Toen was jij waarschijnlijk nog niet eens geboren.” Dit voelde een beetje ongemakkelijk, maar ik begrijp haar keuze wel.

Mascha Happy Love Life


Mascha Happy Love Life

Mascha Happy Love Life

Het boek telt 200 pagina’s, met daarin prachtige foto’s van Mascha en Gregor. Ieder verliefd koppel droomt van een fotoshoot zoals deze. Een hoofdstuk van het boek bestaat uit gemiddeld 3 pagina’s, waarbij de foto’s goed aansluiten en als het ware ook het boek opvullen. Hierdoor krijg je een nóg beter en persoonlijker beeld bij de verhalen die in het boek worden vertelt.

Mascha Happy Love Life

Wat ik uiteindelijk van Happy Love Life vind? Het is dubbel. Bij dit boek is er naar mijn idee meer gericht geschreven op een jongere doelgroep. Dit sprak mij minder aan. Ook vind ik niet dat je per se het eerste boek gelezen moet hebben om Happy Love Life aan te schaffen. Dit boek is met dezelfde stijl geschreven als bij bij haar eerste boek, maar dan met een gerichter onderwerp. Dit vind ik tevens wel erg leuk. Dat haar tweede boek uitgebreider is over het interessante onderwerp de liefde. Na een tijdje lezen kwam ik veel herhaling tegen qua verhalen en informatie waardoor ik regelmatig de aandacht verloor. Waar ik wel veel bij heb geleerd zijn o.a. de hoofdstukken samenwonen en routines. Dit komt waarschijnlijk ook doordat ik nu zelf in deze fase ben beland en het mij daarom meer aanspreekt. Ik kon er mijzelf echt in herkennen.

Happy Love Life is een leuke toevoeging van Happy Life. Het is een goed boek met een interessante inhoud, maar het spreekt je wellicht meer aan wanneer je de meerderheid van de hoofdstukken nog moet ontdekken.

Happy Love Life is te koop voor € 14,95 bij onder andere bol.com en verschillende boekhandels.

Liefs, Melanie

TwitterInstagramBloglovinFacebook 

6 Reacties

 1. 10 november 2016 / 22:25

  Fijne review Mel! Ik denk dat ik ‘m ook beter kan lenen van iemand dan kopen!

  Liefs!

 2. 10 november 2016 / 22:25

  Fijne review Mel! Ik denk dat ik ‘m ook beter kan lenen van iemand dan kopen!

  Liefs!

 3. 14 november 2016 / 15:22

  Het klinkt wel een fijn boek maar inderdaad misschien te veel gefixeerd op jongere lezers dus ik ga het niet aanschaffen!

 4. 14 november 2016 / 15:28

  Ik twijfelde enorm over dit boek maar door jouw eerlijke mening en review haak ik toch af! ik ga je volgen op bloglovin!

  • mm
   melanieannax
   14 november 2016 / 15:30

   Lief Rachel! Dankje! En wat leuk dat je mij gaat volgen! Heel leuk ?

Geef een reactie