€5 Maaltijd Challenge | Romige courgettesoep

Als derdejaars student kan het nog wel eens een uitdaging zijn om een betaalbare en lekkere maaltijd in elkaar te flansen. Daarnaast vind ik een gezonde maaltijd een pré en het liefst eet ik ook nog eens gevarieerd. Is dit wel mogelijk met een paar euro? Ik daag mijzelf uit om voor €5,- een gezonde, lekkere, vullende maaltijd te bereiden. Lees snel verder of het gelukt is.

Kleine side note: Ik ga er vanuit dat je olijfolie en kruiden in je keukenkastje hebt staan.

Men neme (2 pers)
» 1 courgette (€0,50)
» 1 ui (netje €1,19)
» 4 steentjes knoflook. Minder kan ook, maar wij houden hier thuis van knoflook! (€0,89)
» 1 groentebouillon tablet (€0,65)
» 100 ml slagroom (pakje €0,63)
» 400 ml water
» Snufje peper
» Olijfolie
» Optioneel: Italiaanse kruiden of oregano
Totaal: €3,86

Wow! We hebben geld over.. Dit is ook lekker voor bij de soep
» Soepstengels (€0,41)
» Voorgebakken meergranen baquettes (€0,59)

Bereiding
Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Pers of snijd de knoflook fijntjes en voeg dit bij de gesnipperde ui. Voeg na 3 min. de courgette toe en fruit dit nog eens 5 min mee. Na drie minuten voeg je 400 ml water en het groentebouillontablet toe en laat dit 10 minuten op laag vuur koken. Ondertussen mix je de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg hierna de slagroom toe voor een romige touch. Breng op smaak met peper en/of eventuele kruiden.

Tadaaa! In minder dan een kwartier heb je een heerlijke, romige, gezonde soep wat ook nog eens enorm goed vult. En dat voor minder dan vijf euro. Mission completed!

TwitterInstagramFacebookBloglovin

Geef een reactie