Flashback | Vision Board 2015

Vision board mel's mirror
We zitten alweer een kleine week in het jaar 2016 en net als heel veel anderen doe ik aan het welbekende cliché: Goede voornemens. Precies een jaar geleden in januari 2015 maakte ik mijn eerste vision board en postte er zelfs een artikel over op mijn vorige blog. Op Tumblr kom je het steeds vaker tegen, maar wat is een vision board precies?

Een vision board is een door jou zelfgemaakte plaat of bord met plaatjes en inspirerende quotes van doelen die jij graag zou willen bereiken op een bepaald termijn of juist extra aandacht wil geven. Deze afbeeldingen plak je op een leuke manier op een plaat of bord en vervolgens zet je de zelfgemaakte creatie op een zichtbare plek, zodat je er af en toe langsloopt of naar kan kijken. Doordat je onbewust de afbeeldingen en quotes ziet en leest gelooft men dat dit positieve werking heeft waardoor je je doel makkelijker of zelfs uiteindelijk bereikt.

vision board mel's mirror

Zoals ik al zei heb ik vorig jaar mijn eigen vision board gemaakt met de nieuwsgierigheid wat mij 2015 zou gaan brengen. Zo had ik gezond leven, een nieuw kapsel, alleen op reis gaan met de trein, hotspots bezoeken, Londen en/of naar Parijs en een exclusieve geur aanschaffen dit jaar als doel. Maar is dit ook allemaal uitgekomen?

Gezonder leven
Op mijn vision board gebruikte ik de afbeelding van een gezonde salade en de quotes The Big Apple en Pompoen prinses die mij deden doen denken aan lekker en gezond eten. In 2015 ben ik erg bewust geworden van wat ik eet. Ook sportte ik minimaal 2 keer in de week en als het me goed uitkwam zelf 3 keer in de week. Ik zorgde ervoor dat mijn lunch en mijn tussendoortjes op een dag gezond en niet saai waren om te eten, maar lekker en creatief. Zo maakte ik van een leeg jampotje mijn eigen yoghurt jar. Klik hier voor het artikel over de yoghurt jar ‘to go’. Door mijn gezonde leefstijl voelde ik mij fitter en vrolijker dus in 2016 ga ik deze gezonde verandering zeker weer gebruiken en er nog meer aandacht aan geven.

‘Kleding combineren’
De kleine tekst rechtsboven vond ik zo’n leuke verrassing dat deze, al zeg ik het zelf, was uitgekomen. In 2015 ben ik begonnen met werken bij kledingwinkel Didi in Zwolle en heb ik meer geleerd over kleding en het uit de comfort-zone stappen als het gaat om kleding combineren. Zo leuk om dit terug te zien.

Giorgio Armani Sì
Nog een leuke verrassing kwam op mijn 19e verjaardag in 2015. Op deze dag kreeg ik namelijk Sì Eau de Parfum van mijn vriend. Totaal onverwachts kreeg ik dit prachtige cadeautje en laat deze nou net terug te vinden zijn op mijn vision board!

kapsels mel's mirror

Een ander kapsel nemen
Aan het begin van 2015 heb ik het aangedurfd om mijn haren kort te laten knippen. Dit was een grote stap, maar in oktober 2015 kreeg mijn haar voor de twee keer een metamorfose. Ik kleurde mijn haren bruiner wat zelfs een beetje op rood leek.. In een jaar tijd heb ik dus twee keer mijn kapsel veranderd en dat had ik nooit gedacht bij het maken van het vision board!

Meer alleen reizen met de trein
In 2015 heb ik zo veel mogelijk treinreisjes ingepland om leuke plekjes te bezoeken en mooie momenten te fotograferen. Zo ben ik naar Zaandam geweest, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Het is heerlijk om zelf je eigen plannen te maken en die in je eentje te kunnen ondernemen. Hier leer je onwijs veel van en ook leer je zelfstandig te zijn.

Hotspots ontdekken in verschillende steden
Dit doel heb ik mede kunnen waarmaken door het alleen, maar ook samen reizen met mijn vriend. Zo ben ik in Den Haag en Amsterdam een plek tegengekomen om lekker koffie te drinken en in Apeldoorn bezocht ik een leuk tentje met heerlijke burgers. Klik hier voor een aantal hotspots die ik bezocht in 2015.

Helaas is een citytrip naar Londen of Parijs niet uitgekomen, maar dat komt op mijn volgende vision board te staan! Is het niet bijzonder om al deze doelen op een rijtje te zien staan en erbij na te denken dat ze allemaal zijn uitgekomen? Het is zo leuk om een terugblik te werpen op het jaar 2015 door middel van een vision board en ik ga zeker weten een nieuwe maken voor het jaar 2016. Be prepared!

Heb jij doelen voor 2016?

Liefs, Melanie

TwitterInstagramBloglovinFacebook

Geef een reactie