Frisse fusilli met makreel, veldsla & cherrytomaten

Pasta is always a good idea! Vooral als de zon flink van zichzelf laat zien heb ik geen zin om lang in de keuken te staan om een warme maaltijd in elkaar te flansen. Maar wat eet je dan? Vorige week, toen de temperatuur boven de 25 graden steeg, was het weer zo’n moment. Ik maakte van fusilli, makreel (m’n fave op het moment), vijf soorten groente en twee soorten pitten een snelle en lekkere pastamaaltijd. Heer-lijk! 

“Makreel bevat meervoudige onverzadigde vetten.
Dit zijn goede vetten.” Fitaddict

Makreel is niet alleen heel erg lekker, deze vette vis bevat ook nog eens heel wat goede voedingsstoffen zoals essentiële vetten, mineralen en vitaminen. Makreel past dus perfect binnen een gezond voedingspatroon.

Men neme (2 pers)
»
 Fusilli 200 gram
» Warmgerookte makreel 200 gram
» 1 sjalotje
» 1 rode paprika
» Halve courgette
» Een handje cherrytomaten
» Een handje veldsla
» Zonnebloempitten
» Pompoenpitten

Bereiding
Kook de fusilli 7 á 8 minuten. Snijd ondertussen de paprika, het sjalotje en de halve courgette in blokjes en bak dit in een hapjespan. Bak dit samen even 3 minuten mee. Giet de fusilli af en voeg hierbij de blokjes paprika, courgette en het gesnipperde sjalotje. Warmgerookte makreel hoef je niet te bakken, dus deze versnipper je met een vork en voeg je bij de fusilli (let op eventuele graatjes). Halveer de cherrytomaten en verdeel hierna de fusilli over twee borden. Maak het af met een handje veldsla en de gehalveerde cherrytomaatjes and last but not least besprenkel je de maaltijd met de zonne-en pompoenpitten. Een lekkere, gezonde en zomerse maaltijd!

TwitterInstagramFacebookBloglovin

Geef een reactie