Hotspot | Het Wijnhuis Zwolle

het wijnhuis
Wanneer je mijn blog al langer volgt, heb je misschien wel door dat ik het erg leuk vind om hotspots te ontdekken, mensen te leren kennen en onbekende sferen te proeven. Zo bezocht ik een tijdje geleden Het Wijnhuis.

Het Wijnhuis is een sfeervol Grandcafé dat gelegen ligt tussen de historische panden aan het Grote Kerkplein in Zwolle. Bij deze leuke hotspot kan je terecht voor een goed gevulde lunch of diner maar je kan er ook, wat Maurits en ik regelmatig doen, gezellig een drankje drinken. Het Wijnhuis is gespecialiseerd in, hoe kan het ook anders, 36 verschillende wijnen en meerdere bieren van de tap. Ook wordt er regelmatig een bijzondere thee variant samengesteld. Echt heel verrassend om een keer uit te proberen wanneer je in de buurt van Het Wijnhuis bent.

spiced rose
Maar het allerleukste vind ik de limited editions van Het Wijnhuis. Heerlijke drankjes waar veel creativiteit in is gestoken. Zoals ik al zei bezochten Maurits en ik onlangs Het Wijnhuis en maakten we kennis met twee bijzondere drankjes. Spiced Lemon & Rose en de limited edition Winter Lemonade.

Spiced Lemon & Rose
‘Als een wandeling in een Thaise rozen tuin.’ Zo wordt dit drankje ook wel omschreven. In een prachtig glas, dat tot aan de nok toe gevuld was, werd dit drankje geserveerd. De rode kleur van de Spiced Lemon & Rose sprak mij meteen aan. Maar bij het proeven van dit drankje was ik helemaal om! Zoet. Dat was mijn eerste indruk. Zoet, maar op een bijzondere manier. Deze eerste indruk kwam door de siroop van Pinky Rose dat bestaat uit 0% alcohol. De Spiced Lemon & Rose is gemaakt van limoen, rozenblaadjes, rode peper en ‘geheime’ kruiden. En om het helemaal af te maken krijg je de optie om dit speciale drankje te drinken met Gin, waar ik vooraf voor gekozen had. Je moet ervan houden. Zoete drankjes. Maar zelf ben ik er gek op!

Pinky Rose
Limited Edition Winter Lemonade
Maar dan de grootste verrassing van de avond. Het winterse drankje gemaakt van Bianco Montanaro, Gin & Jonny, Pinky Rose Wild Gieser Bouquet, citroen, een limoen blad en het bijzondere aan dit drankje: Kaneel. Maar een winters drankje is niet winters zonder dat het warm wordt geserveerd. De kaneel is zeker goed te proeven, maar door de combinatie van de verschillende dranken en de citroen maakt het de Winter Lemonade zacht om te drinken. Ook bij dit drankje geldt dat je fan moet zijn van kaneel, maar het is zeker een klapper voor de winterperiode. Heerlijk!

Het Wijnhuis Zwolle

Het Wijnhuis is zeker de moeite waard om eens lekker verrast te worden door gespecialiseerde kenners en om heerlijke drankjes te ontdekken. De Spiced Lemon & Rose is niet de enige bijzondere drank bij Het Wijnhuis dat geserveerd wordt met Pinky Rose. Er zijn nog drie andere drankjes in combinatie met wodka, bourbon whiskey/cognac/calvados of Zuidam jonge jenever. Bekijk hier de kaart.

Thumbs up voor de leuke en enthousiaste service!

Dus, ben je een dagje uit in Zwolle en zoek je een sfeervolle en interessante hotspot? Dan kan ik je Het Wijnhuis zeker aanraden!

Het Wijnhuis
Grote Kerkplein 7 , 8011 PK Zwolle
0384217495
Ma t/m Di Gesloten – Wo t/m Za vanaf 12:00 – Zo vanaf 13:00

Liefs, Melanie

Twitter InstagramBloglovinFacebook

 

Geef een reactie