Nice To Meet | Nina Is 17 Jaar En Prada Model

Foto: Bartek Szmigulski

Vandaag even iets heel anders. Ik wil jullie voorstellen aan Nina Gulien.

Nina deed mee aan de Paris- en Amsterdam Fashion Week, vloog naar Milaan, Londen en New York voor de mooiste opdrachten en stond in mei 2017 in fashiontijdschrift Vogue. Tijdens een casting bij Louis Vuitton kreeg ze te horen dat ze een echt Prada meisje is, maar naast haar modellenwerk is Nina ook gewoon nog een 17-jarige scholier. Ik interviewde Nina en kwam meer te weten over haar ervaringen als jong Prada model. ‘Thee alstublieft.’ Voor mij een munt thee graag. De vriendelijke bediende knikt en brengt even later onze dampende kopjes thee. Vertel Nina, hoe ben je eigenlijk benaderd als model? ‘Nou, ik was met een vriendin aan het winkelen in Amsterdam toen er opeens een jongen op ons afkwam. Hij vroeg of ik ingeschreven stond bij een modellenbureau. Hij bleek de baas van een modellenbureau te zijn. Ik was compleet overdonderd, want ik had nog nóóit over modellenwerk nagedacht. Ik kreeg een flyer van hem en ik moest hem maar een mail sturen. Mijn vriendin, waarmee ik samen die dag aan het winkelen was, was veel enthousiaster dan ik. ‘Dat moet je doen’, zei ze. Maar ik liet het varen..’ Dus je stuurde hem geen mailtje? Nina gniffelt en kijkt weg. ‘Nee, ik durfde het niet. Ik vond het gewoon veel te eng. Toentertijd was ik erg onzeker en ik vroeg mij af of het wel iets voor mij zou zijn. Een maand later belde die jongen mij zelf op, want ik had wel mijn telefoonnummer achtergelaten. Uiteindelijk besloot ik toch de stap te nemen.’ Wat spannend! Wat was uiteindelijk de druppel om ‘ja’ te zeggen? ‘Dat kwam eigenlijk door mijn zus en mijn ouders. Zij vonden dat ik het moest proberen. Wat had ik te verliezen? Misschien greep ik wel iets heel leuks mis! Met trillende handjes begon ik daarna aan mijn eerste casting.’

Foto: Willy Vanderperre

Ondertussen doe je nu ruim een jaar modellenwerk. Hoe ziet zo’n werkdag eruit?
‘Hmm.. Het verschilt eigenlijk per opdracht. In het begin deed ik kleine fotoshoots in Amsterdam. Mijn make-up wordt gedaan, er worden foto’s geschoten en tot slot krijgen we een lunch. Zo’n dag is heel anders dan bij Amsterdam Fashion Week bijvoorbeeld. Daar kom je binnen, je haar en make-up wordt meteen in orde gemaakt en je loopt eigenlijk direct de show. Dat gaat allemaal erg snel! Dus ja, het verschilt heel erg.’ En als je naar het buitenland gaat, ga je dan alleen op reis? ‘Ja, dan ga ik alleen.’ Nina neemt een slok van haar thee en tuurt naar buiten. Hoe voel je je dan? Gaat dat je goed af? ‘Toen ik voor het eerst naar het buitenland ging, was dit voor één dag. Ik ging daar naartoe voor mijn portfolio. Er worden dan foto’s gemaakt die ik later als het ware kan ‘presenteren’. Ik had toen nog geen castings, maar testshoots. Zo’n shoot duurt maar twee uur en kan je zien als een voorbereiding. Vorig jaar zomer was ik twee weken weg. Alleen voor testshoots. Dat vond ik wel lastig. Ik verbleef daar in een appartement met verschillende meisjes waar ik geen klik mee had. In die tijd vond ik het ook wel moeilijk om contact te maken met anderen, waardoor ik me weleens eenzaam voelde.’ Wat mis je dan het allermeest in zo’n situatie? ‘Sociaal contact. Ja, dat. In het begin zocht ik de andere meisjes niet op, maar ik merkte al snel dat zij mij dan ook niet kwamen opzoeken. Op die momenten mis ik mijn ouders en mijn vriendinnen. Een vertrouwde omgeving. Als ik maar iets kan doen en niet alleen ben. Dan krijg ik ook geen heimwee.’ Wat doe je dan graag als je even tijd voor jezelf hebt? ‘Dan ga ik de omgeving verkennen, marktjes bezoeken, maar ik maak ook huiswerk.’ Vind je dat school goed te combineren is met het werk wat je doet? ‘Ik kan op zich goed leren, maar ik probeer natuurlijk alles bij te houden. Als ik een opdracht krijg is dit gelukkig ook vaak in de schoolvakanties.’ Dat scheelt. En als je nu terugkijkt naar jezelf, denk je dan dat je door deze ervaringen snel volwassen bent geworden? Nina friemelt aan de oor van haar theeglas. ‘Ja, ik denk het wel.’ knikt ze instemmend. ‘Ik durf sneller gesprekken te starten en ik heb geleerd hoe ik beter kan omgaan met nieuwe situaties. Het verschil met hoe ik toen was en hoe ik nu ben is echt groot.’

Volg Nina op Instagram  voor nog meer foto’s van deze prachtige meid.

Liefs, Melanie

TwitterInstagram BloglovinFacebook

Geef een reactie