Review | Yase Cosmetics Serum & Dagcrème

Yase Cosmetics Mel's Mirror

Natuurlijke cosmetica kom je tegenwoordig steeds vaker tegen. Eerlijk gezegd had ik er altijd een hard hoofd in want, wanneer mag een product ‘natuurlijk’ of ‘biologisch’ genoemd worden? En doet het ook daadwerkelijks iets voor je huid? Tot ik in aanraking kwam met de producten van Yase Cosmetics. Benieuwd naar dit Poolse merk? Lees dan snel verder.


Yase Cosmetics Mel's Mirror

Allereerst iets over Yase zelf. Yase Cosmetics is een jong, Pools merk dat zich richt op natuurlijke en duurzame cosmetica. Het assortiment van Yase Cosmetics is niet verbluffend ruim, maar bevat drie producten die speciaal bedoeld zijn voor het vrouwenhuidje. Namelijk een dag- en nacht crème en een serum. Voor de mannenhuid heeft Yase twee producten verkrijgbaar, namelijk een serum en een after shave balm.

Deze producten bevatten geen chemische- en conserveringsmiddelen, zodat de producten 3 maanden lang te gebruiken zijn. Dit is iets korter dan reguliere cosmetica producten, maar bij dagelijks gebruik is het een prima termijn.

Ook deze ingrediënten komen niet voor in de producten van Yase Cosmetics:

• Siliconen (!)
• Kunstmatige kleurstoffen
• Propyleen en ethyleenoxiden
• Ruwe oliederivaten
• Glycol
• SLS of SLES
• EDTA
• Bestraling
• Kunstmatige conserveringsmiddelen
• Kunstmatige geurstoffen
• FTALATEN
• Kunstmatige UV-filters

Yase Cosmetics Mel's Mirror

Vol enthousiasme en met veel verwachting begon ik met het dagelijkse gebruik van de producten. Na ruim een maand de producten te hebben getest ligt mijn oordeel klaar.

img_2627


De producten zien er fris uit. Dit komt voornamelijk door de doorzichtige dop. De producten zijn gemaakt van hard plastic. Al moet ik er ook bij zeggen dat de verpakking wel iets spannender had gemogen. Een zeker verdiend pluspunt voor de verpakking is het pompje. Handig, maar vooral hygiënisch! (thumbs up voor hygiëne)


Yase Cosmetics Dagcrème
Dit product bevat een witte, stevige substantie die we gewend zijn van verzorgingsproducten. De dagcrème staat bekend om het actieve extract hematiet (een mineraal). De crème belooft te verzorgen, hydrateren en te beschermen. Ook bevat het de vitamines A, E, F, B5, H, K, PP en een natuurlijke bescherming die de huid moet beschermen tegen UV-stralen.
De crème heeft geen frisse geur, maar is ook niet ondragelijk. Het doet me denken aan het gekleurde klei waarmee ik vroeger als kind speelde. Voor mijn huid is de crème een tikkeltje te rijk, maar trekt alsnog goed in de huid.

Yase Cosmetics Serum
Tot slot het serum. Het eerste wat mij opvalt aan het serum is de geur. Het ruikt sterk naar mint, of wat bij mij als eerste opkwam, naar tandpasta. Deze geur geeft mij een fris gevoel bij het product. Het serum bevat actieve Rhodochrosiet extract (helende steen) en is hoog geconcentreerd met plantaardige en minerale ingrediënten. Ook verbetert het collageen aanmaak en heeft een ontspannende werking voor de huid. Het serum zit bomvol anti oxidanten die ervoor zorgen dat je minder snel rimpeltjes krijgt en je huid wordt gedetoxed.

Het serum gebruik ik in combinatie met mijn dagelijkse gezichtsscrub van Vichy en de Tea Tree spray van Lush. Ik begin mijn reinigingsroutine met mijn gezichtssrub, daarna gebruik ik het serum van Yase Cosmetics en tot slot de Tea Tree spray. Met deze combinatie zie en voel ik daadwerkelijk verschil. Mijn huid voelt steviger en oogt gezonder.

Yase Cosmetics Mel's Mirror


Voorheen was ik nog niet bekend met het Poolse merk, maar waar ik vooral erg verrast door ben is het serum! Ik gebruik het product dagelijks met veel plezier en het geeft een toevoeging aan mijn reinigingsroutine. Aan de dagcrème moet ik erg wennen. Dit komt waarschijnlijk door de rijke substantie van het product.

De producten van Yase Cosmetics zijn verkrijgbaar op de website van Yase Cosmetics en kosten beiden €59,- De prijzen zitten redelijk hoog, maar voor het serum vind ik de prijs het zeker waard!

Liefs, Melanie

TwitterInstagramBloglovinFacebookSnap: Melanieannax

*Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

English version in progress

 

2 Reacties

  1. 24 januari 2017 / 12:57

    Klinkt goed! Ik ken dit merk nog niet, maar ik heb ook een goede bronzer liggen van een Pools merk “Affect”. Leuk om kennis met Poolse producten te maken!

Geef een reactie