Roadtrip door Europa | Tweede bestemming: Praag

Met Berlijn nog vers in ons geheugen gaan we door naar de volgende bestemming, namelijk de Tsjechische hoofdstad Praag. Op de 17e van juli reden we richting de oude stad. Ik was nog nooit in Praag geweest, laat staan Tsjechië, maar na verhalen van vrienden moést het wel een succes worden. Lees snel verder wat 48 uur in Praag ons gebracht heeft.

Overnachting
Vlakbij het centrum van Praag verbleven we in hotel Extol Inn. Voor ongeveer €80,- (in totaal voor twee personen en twee nachten) hadden we een prima kamertje en deelden we de badkamer met andere gasten in de hotelkamer naast ons. Geen probleem. ‘Na Berlijn kunnen wij alles aan’, was onze gedachte bij het horen van de gedeelde badkamer. We ontbeten overigens niet in het hotel. We vonden het veel leuker om buiten de deur de dag te beginnen. 

Wat te doen in Praag?

» John Lennon Wall
In Malá Strana, een kleine wijk in het centrum van Praag, staat de beroemde, volgeschreven en gekleurde muur van John Lennon.

De muur is een eerbetoon aan de wereldberoemde singer-songwriter en vredesactivist. Zijn muziek werd in de tijd van het communistische regime in Tsjechië-Slowakije grijsgedraaid. Vooral door jongeren, want Lennon was een voorvechter voor gelijkwaardigheid, vrijheid en vrede voor iedereen. 

De muur is een toeristische, maar bijzondere plek om te bezoeken. Ondanks de drukte rust er een onbevangen sfeer, klinkt er heerlijke muziek en worden er tientallen quotes op de muur geschreven.

De John Lennon Wall aan de Malá Strana – ook te bereiken via de trappen aan de Karelsbrug.


» Praagse Burcht Praszký Hrad 
Nog zo’n toffe plek om te bezoeken is de Praagse Burcht. Je kan zelfs zonder toegangskaartje door de straten, tuinen en pleinen struinen maar ik raad zeker aan om een toegangskaartje voor de bijzondere gebouwen aan te schaffen. Je bent nog geen €15,- p.p. (350 kronen) kwijt aan een entreebewijsje voor de speciale gebieden -die overigens te koop zijn bij de binnenplaats van de burcht- en je bent er een hele dag zoet mee. Alleen al de voorzijde van de burcht is een halve kilometer lang. Het gebied is wel enorm druk, maar daarvoor moet je maar even op je tanden bijten als er voor de zoveelste keer een toerist met een fotocamera voor je voeten stopt. 

Praagse Burcht is te bereiken door vier ingangen: Prašný most, Klárov, Malá Strana, Pohořelec. 


» Het ruiterstandbeeld
Het was een flinke klim, maar dan heb je ook prachtig uitzicht. Op de Vitkovheuvel kijkt het ruiterstandbeeld over de stad. Op het paard zit Jan Zizka, een belangrijke generaal die veel overwinningen behaalde op de kruisvaarders die naar het ketterse Bohemen waren gezonden.


Het ruiterstandbeeld op de Vitkovheuvel.


» Middeleeuwse sfeer
De sfeer in de stad is fantastisch! Magisch, gezellig, maar het lijkt ook alsof het stadje in de tijd is blijven hangen. Het heeft iets Middeleeuws, maar de stad doet me vooral denken aan het spel Assassin’s Creed Unity. We hebben ons dan ook laten verrassen door al het moois dat we tegenkwamen. Praag wordt niet voor niets de ‘gouden stad met de honderd torens’ genoemd.

Romantisch! 


Wat te eten in Praag?
Allereerst is Praag spotgoedkoop. Maar echt. Een halve liter bier kost omgerekend €3,- en voor zeker €20,- eet je je buikje rond. Er ging een wereld voor ons open! We aten en dronken dan ook op veel verschillende locaties. Kies vooral voor de kroegjes in een oud steegje voor de oergezellige sfeer!

Lunchen aan Seminářská.


» Ontbijten langs de Moldau rivier
Als je dan toch de dag goed wil starten, ga dan even langs Bella Vida. Een klein, kneuterig café met een heerlijk ontbijtkaart. Met een warm zonnetje op ons gezicht aten we op het terras langs de Moldau rivier. Zeker het bezoekje waard! 

Een vrolijk kommetje kwark van Bella Vida.


Praag is een oude, sfeervolle, drukke, maar vooral een mysterieuze stad vol verhalen. De stad kent een enorme geschiedenis dat op verschillende locaties terug te zien is. Ik kom graag nog een keer terug om naar de Nationale Tsjechische Bibliotheek Clementium te gaan.

Op naar de derde bestemming: Wenen!

TwitterInstagramFacebookBloglovin

Geef een reactie