Summer Meal | Penne Met Tonijn En Rucola

In Nederland lopen we al snel in een korte broek en op teenslippers wanneer de temperatuur stijgt tot boven de 20 C°. We zijn al snel tevreden met die ene paar fijne zonnestralen die we mogen ontvangen. Maar met een gevoelstemperatuur van minimaal 40 C° is de zin om te koken ver te zoeken. Vandaag deel ik een frisse, makkelijke en gezonde maaltijd die prima te bereiden is op een zomerse dag.

Men neme (2 pers)
»
Penne 200 gram
» Gesnipperde tonijn (160 gram, ik nam er een uit een blikje
)
» Een handje rucola
» Paprika
» 1/2 komkommer
» Peper

* Natuurlijk zijn er verschillende combinaties mogelijk met groente

Bereiding

Kook de penne 7 á 8 minuten. Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Dit doe je ook met de komkommer. Voeg de paprika, komkommer en de rucola in een grote kom. De gesnipperde tonijn hak ik extra fijn, maar dit is natuurlijk een keuze. De tonijn voeg je toe bij de gesneden grote. Nadat de penne zijn gekookt, giet je deze af en voeg je het toe in de kom. Het geheel mix je door elkaar. Laat de penne 5 minuten afkoelen en je hebt een heerlijke, frisse maaltijd.

Tip: Bewaar de maaltijd in een afgesloten bakje en neem het mee naar een parkje in de buurt of ga lekker langs het water zitten. Zon, eten en gezelligheid!

Liefs, Melanie

Twitter Instagram BloglovinFacebook

Geef een reactie