Melanie

Foto: Joline Harms

Een 22-jarige, vrolijke meid die gek is op schrijven, stiekem heel graag de huismuts uithangt en geïnspireerd raakt door het leven. Ja, dat ben ik.

Mijn naam is Melanie. Ik ben 22 jaar en opgegroeid in een klein, Overijssels dorpje. Op jonge leeftijd ontdekte ik al snel mijn interesse in het schrijven van verhalen en gedichtjes. Ik vond het heerlijk om mijn fantasieën en gedachten kwijt te kunnen op papier en flanste de gezelligste boekjes in elkaar. Deze geknutselde boekjes met daarin mijn eigen verhalen gaf ik als klein meisje altijd als cadeautje aan mijn ouders. Niet veel jaren later merkte ik dat ik fotograferen erg leuk begon te vinden en ging ik op pad met mijn oude uitschuif-mobieltje om foto’s te maken van alledaagse, maar bijzondere momenten. Fotograferen doe ik nog steeds erg graag. Weliswaar met een betere camera.

Van allround schoonheidsspecialiste naar journalist

Lang zijn mijn hobby’s schrijven en fotograferen verwaterd gebleven, maar op mijn 16e begon het weer te kriebelen. Ik startte een kleine blog waar ik mijn hersenspinsels kwijt kon en deelde alles waar ik mij op die leeftijd in interesseerde. Zelfs tijdens mijn opleiding tot allround schoonheidsspecialiste in 2013 bleef ik schrijven en werkte ik dag en nacht aan mijn blog. Tot ik in de zomer van 2015 in een Frans vakantiehuisje een column van Saskia Noort las. Opeens zag ik het en wist ik wat ik écht wilde worden: ik wilde van mijn passie voor schrijven mijn werk maken.

Vanaf dat moment ben ik mij gaan verdiepen in de wereld van de journalistiek. Ik richtte Mel’s Mirror op waarvan het domein écht van mij zou zijn, behaalde mijn diploma als schoonheidsspecialiste en stroomde door naar het hbo om daar daadwerkelijk een studie journalistiek te volgen. Op dit moment zit ik in het derde leerjaar van mijn studie en is het tot op de dag van vandaag de beste keuze geweest die ik ooit had kunnen maken.

Liefs, Melanie

Droomt overdag, schrijft in de nacht!

1 Reactie

Geef een reactie